CARISTO – i full träning trots sköra hovleder.

CARISTO – i full träning trots sköra hovleder.

Cariosto är en halvblodsvalack som var tänkt som avelshingst i Danmark men fungerade inte helt ut och såldes till en junior. Tyvärr var han för besvärlig och blev halt från hovlederna upprepade gånger. Vi fick bukt med det genom att hitta det grundläggande ryggproblemet och behandla det. För att hjälpa honom och minska risken för återfall upplever vi god effekt av LitoVet. Han har varit frisk sedan han började med LitoVet.

Vi köpte honom och började arbeta med honom i hoppet att bygga upp såväl kropp som huvud men tyvärr fortsatta han trots optimal ridning, skötsel, sadel, skoning etc att ha svårt med balansen och bärigheten och han fick återkommande inflammationer i hovlederna.

Röntgades från ”topp till tå”
Han hade aldrig ont vad vi kunde märka någon annanstans men något var fel. Vi gick igenom hela hästen och röntgade från topp till tå och fann då att han hade täta tornutskott i sadelläget. Bedövning lades och plötsligt kunde han bära sig och avlasta framdelen som det vore naturligt för honom.

Operation + LitoVet = resultat
Veterinär Palle Brink opererade honom i ryggen men hovlederna hade tagit mycket skada och var sköra. Caristo fick LitoVet 100% GOPO-nyponpulver när vi märkte den goda effekten på Turbo och sedan dess har han inte haft någon ledinflammation och är i full träning mot start i medelsvår och svår klass nästa år.

2017-01-04 16:23