Det finns vanliga nypon – och så finns LitoVet 100% GOPO-nyponpulver:

Nyponpulvret i LitoVet ökar hästens rörlighet. Anledningen är just GOPO, en vital, ledbefrämjande galaktolipid som finns i nypon i allmänhet men i LitoVet i synnerhet. Det tog tre år för forskarna på Köpenhamns Universitet att identifiera GOPO. Tack vare förädling av nyponsort samt den världspatenterade torknings- och malningsmetoden, är LitoVet unikt rikt på GOPO. Idag är GOPO patenterat i stora delar av världen som kvalitetsmarkör för nypon. Kvalitetsbestämningen har så hög precision att den är godkänd enligt internationell läkemedelsstandard.
Enkelt uttryckt kan man säga att hög halt GOPO = hög kvalitet på nyponpulvret.

Analyserna, som är gjorda av oberoende parter, visar (från vänster till höger):

1. Absolute Rozenbottle Poeder
2. Fuerxa Hyben
3. Holistic Strandnypon
4. Claver Nypon
5. LitoMove (Axellus)
6. Rozenbottle Jam
7. Natu-C
8. Aloyse Nypon
9. Back On Track
10. LitoVet 100% GOPO-nyponpulver och Movo

När man jämför LitoVet med andra nyponpulver, märks kvalitetsskillnaden tydligt.

Ett vanligt märke på marknaden till vänster och LitoVet 100% GOPO-nyponpulver till höger. Den klara orangea färgen är en synbar kvalitetsstämpel!

Dansk lantbruksforskning, en oberoende institution kopplad till universitetet i Aarhus, Danmark, har på ett enkelt sätt förklarat vad som skiljer dåliga från bra nypon. Tumregeln är enkel:

• Mörkrödbrun färg beror på att nyponen antingen är för sent skördade (inte mycket näring kvar) eller för varmt torkade (inte mycket näring kvar då heller).

• Gråaktigt nyponpulver beror på oxidering, d v s att syret brutit ner näringsämnena i pulvret (alltså - inte mycket näring kvar).

• Ett bra, näringsrikt nyponpulver har en klar orange färg. Då är nyponen skördade i rätt tid, har torkats vid låg temperatur och har förvarats så att syret inte bryter ner det.

I LitoVet nyponpulver används hela nyponet

Skal, fruktkött och kärnor ingår i Litovet

De vetenskapliga studierna har visat att HELA nyponet är viktigt, d v s att man inte har sorterat bort kärnorna innan man torkar och maler.

Varför då? Jo, kärnorna är mycket rika på fettsyror, och fettsyror är goda transportörer in i kroppen. De öppnar upp för näringsämnena så att de kan komma in i blodomloppet och börja göra nytta. Tar man bort kärnorna, så kan hästen alltså inte tillgodogöra sig näringsämnena - de bara går "rakt igenom".

Varför är inte kärnorna med i andra nyponpulver, då?
Den stora världsproduktionen av nypon är inriktad på livsmedelsindustrin. De är bara intresserade av färg och smak, och rensar bort kärnorna direkt (de är hårda och "ställer till det" i den fortsatta produktionen). LitoVet 100% GOPO-nyponpulver däremot, baseras på hela nypon, odlade på danska Langeland och torkade och malda enligt en världspatenterad kallmetod. Detta skapar den unika kvaliteten.

Mer fakta om LitoVet 100% GOPO-nyponpulver:

Eliten berättar varför

Lisen och Peder Hör Lisen, Peder och Charlotte berätta om varför de använder LitoVet - och har gjort det i många år. Klicka här!

Veterinärens val

Leg vet och leg läk Lotta Wallin, Emmaro Hästklinik Är man både veterinär och läkare är man noggrann med vad man väljer för tillskott. Läs mer om LitoVet vid behandling av hästar här!

Äldre, slitna hästar

Cavalier Från sliten till smidig och rörlig gentleman - 18-åriga Cavalier behandlades med bl a LitoVet. Läs mer här!

20 års forskning

Professor Kaj Winther Kaj Winther, professor i klinisk näring och växtbaserad medicin vid institutionen för idrott och näringslära, Köpenhamns Universitet, har lett de vetenskapliga studier som gjorts på LitoVets effekter på såväl häst som hund. Läs mer här!
Tillagd i varukorgen